Nulspanningsbeveiliging is zeer belangrijk, hij voorkomt dat iets opnieuw opstart na een spanningsonderbreking. De nulspanningsbeveiliging is gemaakt om gevaarlijke situaties te voorkomen. Zodra een machine geen vasthoudbediening heeft, moet hij een nulspanningsbeveiliging hebben. Dit staat allemaal vast gelegd in het Arbo besluit

De nulspanningsbeveiliging gaat in zijn werking wanneer de netspanning onder de 70% zakt of onder de normale netspanning. De nulspanningsbeveiliging zorgt ervoor dat de netspanning afslaat en niet meer zomaar aanslaat. Dit dient voor de veiligheid van de mensen. Zodra de voedingsspanning weg valt, zullen alle aangesloten apparaten uitvallen.

Op het moment dat de spanning weer terug zou komen bij het automatische inschakelen, dan zal elk apparaat tegelijk op moeten starten. Dit zal dan als gevolg hebben dat er veel overbelasting zal zijn en er zelfs schade kan onstaan aan de machines. De nulspanningsbeveiliging voorkomt het ongecontroleerd opstarten. Dit is dan ook nodig om gevaar voor de mensen te voorkomen. 

Zelfs wanneer de hendel is vergrendeld, zullen de contacten opengaan van de USPA van de MERZ-schakelaar. Deze is hier dan ook speciaal voor ontworpen.

Specificaties in één oogopslag:

  • Robuust en modulair ontwerp
  • Onderhoudsvrij
  • Inbouw en opbouw versie
  • Zeer snelle scheidingsfunctie
  • Contacten openen zelfs als de hendel is vergrendeld (losgelaten)
  • Hoogwaardige contacten voor een lange levensduur
  • Zeer compact ontwerp
  • Uitvoering van 32A tot 63A
  • Uitvoeringen op klantspecificaties op aanvraag